Zondagmiddag
10 december 2006

The Swinging Carrots
Jazzconcert
Foto's
Henk van Vliet
Baarn

Spectacles Jazzband

uit Gorinchem


Een bijzondere middag


Het was een bijzondere middag, op 10 december in De Heeren van Dongen. Bijzonder omdat een optreden van de Spectacles Jazz Band altijd bijzonder is. Nog meer bijzonder, omdat op deze dag de eerste 'Ria van Boesschoten-trofee' werd uitgereikt. Vorig jaar is tijdens de concerten een lijstje uitgedeeld, waarop bezoekers konden melden wat zij van de band vonden. Zij gaven voor verschillende onderdelen een cijfer, die opgeteld uitkwamen op een gemiddelde. Aan het eind van het seizoen bleek dat het publiek de Spectacles Jazz Band de beste band van het seizoen 2005-2006 vond. Daarom traden zij op 10 december weer op in Dongen.

Ria van Boesschoten, oud-voorzitter van Jazzclub The Swinging Carrots, vond het 'een grote eer dat zij de Ria van Boesschoten- trofee mocht uitreiken', natuurlijk vooral omdat het de eerste keer was.

Ook de leden van de Spectacles Jazz Band vonden het een grote eer. Onder daverend applaus nam Cees van Dis de trofee in ontvangst. Hij nam van de gelegenheid gebruik om de grote schare fans te bedanken die vanuit Gorinchem naar Dongen waren gekomen. 'Vier fans hebben zelfs een speciaal t-shirt aan met de naam van onze band erop.' En dat was ook zo. Trots showden de fans hun shirtjes. 'Deze fans zijn bij elk optreden aanwezig.'

Daarna was het weer terug naar de orde van de dag: jazzmuziek spelen. En dat deed de Spectacles Jazz Band. Het publiek genoot. Tot na zeven uur was de zaal nog vol. Het was weer een succesvolle jazzmiddag.


Ria van Boesschoten trofee 2005 - 2006

Bezetting:


Rijk van Pelt - trombone
Theo Sterk - trompet, zang
Ed Sterk - klarinet
Cees van Dis - slagwerk
Jan Blonk - banjo, gitaar
Hans Tempelman - sousafoon

Terug naar Terugblik